Inför den långa bilsemestern

Dags att planera bilsemestern i sommar? Självklart finns det många möjligheter för att resan blir fantastisk. Med en bra planering och noggrannhet innan avresa kan man undvika att jobbiga problem uppstår, som motorproblem till exempel.

Det blir mer och mer vanligt att svenskarna ger sig ut på en bilsemester under semestertiden. Många ser fördelar med att kunna ta sig vart man vill, när man vill. På Motormännens hemsida kan man läsa om att de länder som lockar mest är Frankrike, Tyskland och Danmark.

Men innan man hoppar in framför ratten är det viktigt att man har planerat resan och är säker på att bilen är i det skick som kommer krävas. Därför behöver man en bra planering och säkerhetsställa att bilen mår bra.

Här nedan kommer några bra tips att tänka igenom innan man drar iväg på sommarens bilsemester.

Viktigt med ett friskt bilbatteri

Dubbelkolla bilbatteriet, är det i bra skick och laddas som det ska? För att vara säker på att man ska slippa bli stillastående med ett urladdat batteri kan de vara smart att ha med ett extra i packningen. Det finns billiga bilbatterier att köpa som man kan ha uppladdade och i reserv ifall något oväntat skulle hända.

Ha alltid med någon form av mat och vätska i bilen. Ingen vet om man skulle hamna i en lång bilkö, få motorproblem eller på något sätt bli tvungen att stå still en lång tid. Att kunna äta något och dricka just under en lång väntan är både bra och underhållande för kroppen.

Ta hjälp av en kunnig

Med många mil i planeringen måste även bilen vara i gott skick och klara av en lång resa. Om man inte själv besitter kunskap om hur m an servar bilen kan det vara smart att ta hjälp av en expert på en bilverkstad eller kanske en kompis, som man skriver om i en artikel på Allt om resor. Om man själv har ögon för bilmotorer är det svårt att uppfatta potentiella svagheter, medan en expert kan märka dem utan att ens lyfta på motorhuven.

Ett extra bilbatteri, något ätbart och en frisk motor är helt enkelt de tre viktigaste delarna för att lägga grunden för en bra bilsemester. Såklart får man heller inte glömma solglasögonen och en bra spellista.