Så sänker du dina fraktkostnader

Som e-handelsföretag dras du nog ofta med bekymret hur du på bästa sätt ska effektivisera din frakt och dessutom sänka kostnaderna. Hur kan man samtidigt betala mindre och maximera effekten? Det är det många som frågar sig. Vårt svar är: välj ett väletablerat fraktföretag som kan balansera god kvalitet, låga priser och svensk arbetsstandard. 

Om du vill hitta billig frakt till ditt företag ska du leta efter en firma som erbjuder enkla lösningar och som dessutom är väletablerad. Fraktmarknaden idag är otroligt konkurrensutsatt och det är viktigt att hitta en firma som alltid arbetar för att öka effektivisering med hjälp av digitalisering, och att det inte sker på bekostnad av arbetarnas villkor.

Ett framgångsrikt fraktföretag

För att urskilja framgångsrika fraktföretag från de sämre gäller det att hitta ett företag som är förankrat i Sverige och som lever upp till de arbetsvillkor vi har här. Man märker snabbt om ett fraktföretag har nöjda eller missnöjda arbetare, och det märks framför allt på den service kunderna får när de blir levererade. Amazon drabbades nyligen av ett drev i medierna där man anklagade dem för att anställa ett oseriöst fraktföretag som gav usla arbetsvillkor till sina anställda:

”Chaufförerna, som dels arbetar direkt för Amazon, dels för olika tredjepartsleverantörer som Fedex UPS, vittnar om brist på övertidsersättning, uteblivna löner, skrämseltaktik och en fysiskt utmanande arbetsmiljö. Flera av dem berättar att de känt sig pressade att köra mot rött och hoppa över mat- och toalettpauser för att hinna med sina leveranser.” Läs hela artikeln på va.se.

Lyckligtvis är Sverige långt från detta då har strikta regler när det kommer till rast och körsträckor. Därför kan du luta dig tillbaka om du anlitar en firma med goda meriter och som alltid jobbar för att sänka kostnaderna och samtidigt höja kvaliteten, genom att implementera smarta lösningar som underlättar körplaneringen åt dig. Här kan du läsa om vilka regler som gäller.