Så planerar du sommarens bilsemester

Vid planering av en bilsemester är det viktigt att se till att bilen har fräscha däck. Däck köper du smidigast online och helst innan eller efter säsong för att spara en slant. Allt du behöver hittar du hos Däck365.

Att ta en resa med bilen är ett skönt sätt att semestra på eftersom du kan uppleva allt det du vill i egen takt. Vad ska du då tänka på när det vankas bilsemester?

Köp däck i tid

Något som är mycket viktigt för färdens säkerhet är att ha fräscha däck på bilen. Är du det minsta osäker på om dina däck håller måttet är det lika bra att skaffa en ny uppsättning sommardäck hos däck365 där du erbjuds ett stort urval till bra priser.

Enligt information på Transportstyrelsens webbplats ”ska däck ha minst 1,6 millimeters mönsterdjup”.

Tänk på att vara ute i god tid när du handlar däck. Många får idén att skaffa nya däck i samband med semestern när det egentligen är mycket bättre att köpa dem långt dessförinnan. Dels är det förstås skönt att ha det fixat, men det finns andra fördelar med att köpa däcken tidigt – ja, till och med redan på vintern. Faktum är att däcken ofta är lite billigare innan eller precis efter säsongen vilket innebär att du kan spara en hacka att istället lägga en slant till semesterkassan. Var noga med att skaffa kvalitetsdäck som fungerar bra på ditt fordon.

Att köpa dina däck online är mycket smidigt. Hos Däck365 finns en smart däckväljare där du enkelt kan hitta varianter som passar just din bil. Här kan du också välja till snygga fälgar som gör bilen extra semestersnygg. Du bestämmer om du vill ha däcken levererade hem till dig, eller till en viss monteringsverkstad.