Miljardärentreprenörer och åkare

Vad har Elon Musk, en åkare från Stockholm och lastbilschaufförer gemensamt? Jo, de arbetar med transport av olika slag. Något som är extremt viktigt för att få vårt samhälle att gå ihop och ”rulla på”, mycket mer än vad man kanske kan tro. Om detta sedan kan ske miljövänligt, är det ju fantastiskt.

-lastbil-pa-vagen-litenNär man köpt en bil utomlands är kanske det bästa sättet att få hem fordonet genom båttransport med Foxrey, det gör det inte bara billigare, utan snabbare för en själv än att själv åka ner och hämta bilen och köra hem den, kanske hela vägen från södra Tyskland.

En som är extremt van med transport och det stora scener, som exempelvis Bruce Springsteens, är ingen mer än Björna Reuterlid som en kan läsa om i en artikel i Göteborgs-Posten. Han är en åkare från Göteborg som har varit med i arbetet med att frakta stora scener när artisterna avlöser varandra på Ullevi under sommaren. Till Iron Maiden till exempel, blev det hela åtta trailers med frakt för att kunna leverera scenen – det är en hel del för en konsert.  När Bruce Springsteen spelar kan denna få feeling och spela en halvtimme till, detta älskar givetvis publiken, för det kan sägas vara ett resultat av att artisten tycker om att spela i Sverige och för de svenska fansen. Men det gör inte det lätt för de som arbetar med att fixa upp och ner scener – som just Björne gör.

Som tur var verkar det gå bra för Björne att frakta scener kors och tvärs genom Sverige och dessutom över i andra länder som till Norge med Bruce Spingsteens scener. Men om det går riktigt illa kan en lastbil köra in i både broräcken, vajrar och järnvägsviadukter – som vi kan läsa om i denna artikel i Expressen. Där skrivs det om en lastbil lastad med tunga karuseller körde in i en viadukt utanför Umeå, något som stannade upp trafiken ett tag, utan att någon dock kom till skada.

Elon Musk – förundrar en hel värld med sina visioner

bil hastighetsmätareEn annan som jobbar med att frakta, men kanske inte scener, utan främst människor, men på ett ganska indirekt sätt är ingen mindre än Elon Musk. Det är personen bakom både PayPal och elbilen Tesla, nu berättar han att han bland annat vill flyga människor till Mars, för tidningen Café. Man kan säga att Elon Musk är ingejör, visionär, entreprenör och uppfinnare – allt i ett och mycket mer därtill, kanske därför fascinerar han i stort sett en hel värld. Här är några intressanta fakta om Elon Musk som gjort att han har en stor beundrarskara bakom sig:

  • Han vill skapa klimatvänliga transporter
  • Han vill kolonisera en annan planet
  • Var miljardär redan när han var 28 år gammal
  • Grundar Tesla med visionen att bilbranschens oljeberoende ska brytas – och det med snygga elbilar
  • Grundar SpaceX för att bygga raketer som ska ta honom till Mars
  • Gör rymdfarkoster som är återanvändningsbara
  • Han beskrivs som otroligt fokuserad och målmedveten, kompromisslös och modig samt innesluten till en början
  • Han är orolig för att artificiell intelligens hotar mänskligheten
  • Han har gift sig med och skiljt sig från samma kvinna – tre gånger och har fem barn från ett tidigare äktenskap än dessa, han är bara 45 år